Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een bank?

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een bank?

Je bent er inmiddels uit: het is tijd voor een nieuwe bank. Maar waar begin je? En waar moet je op letten bij de aankoop van een nieuwe bank? Het kan een lang en ingewikkeld proces zijn om jouw perfecte bank te vinden. Door de verschillende modellen, materialen en kleuren is het soms bijna onmogelijk om een keuze te maken. Daarom hebben we bij Roxxz alleen banken waar jij écht blij van wordt. Daarnaast helpen wij je natuurlijk bij het kiezen van de juiste bank. In dit artikel bespreken wij een aantal punten, zo maken wij het kiezen van de geschikte bank een stukje makkelijker.

Bepaal de afmetingen

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de bank moet passen, maar niet iedereen houdt hier rekening mee. Je neemt natuurlijk geen grote hoekbank als je een smalle woonkamer hebt. Denk hier dus goed over na.

Heb jij een smalle woonkamer? Dan kan je bijvoorbeeld beter kunnen kiezen voor een 3-zits bank zonder hoek, met losse fauteuils! Zo houd je meer ruimte over en kan je makkelijker schuiven. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Retro Bank Codi, deze bank is verkrijgbaar met bijpassende fauteuil. Dan ben je meteen klaar! Als je al een paar mooie banken voorbij hebt zien komen, let dan ook goed op de afmetingen. Weet jij het niet zeker of die gaat passen of niet? Je kunt altijd om professioneel advies vragen aan onze medewerkers, online of in onze winkel.

Hoe wordt de bank gebruikt?

Denk voor de aanschaf van de bank ook even goed na over het gebruik. Zal de bank regelmatig gebruikt worden om dutjes op te doen? Of wordt de bank vooral de eye-catcher in de woonkamer? Wil je languit liggen, of zit je liever rechtop?

Al deze punten hebben invloed op de keuze van jouw nieuwe bank. Dit bepaalt namelijk de zitdiepte, het materiaal en de hardheid van de vullingen in zit- en rug kussens, maar ook de hoogte van de arm- en rugleuning.Voor optimaal zitcomfort is het erg belangrijk dat je goed nadenkt over deze vraag. Als er nagedacht is over al deze factoren is het gepast om na te denken over de bekleding.

Hoe zit jouw gezin in mekaar?

Het is goed om te weten hoe hevig de bank wordt gebruikt. Een getrouwd stel van 70 zal de bank minder intensief gebruiken dan een jong koppel met kinderen. Voor een jong gezin met kinderen is het bijvoorbeeld het beste om te kiezen voor een bank met wat dikkere bekleding die makkelijk schoon te krijgen is. Houd bij het uitkiezen van het materiaal rekening met het beoogde gebruik van de bank; sommige materialen zijn makkelijker in onderhoud en verzorging dan andere.

Hoe ziet je interieur eruit?

Omdat een bank vaak veel ruimte inneemt en daarmee de aandacht trekt, is het belangrijk dat je bank goed past bij de rest van je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur. Als je woonkamer nu is ingericht met veel lichte tinten, is een lichte bank ook aan te raden, ga van bijvoorbeeld voor een bank in de kleur crème. Heb je een stoer en industrieel interieur? Dan is een donkergrijze bank misschien juist iets voor jou. In alle gevallen geldt: een bank kan natuurlijk ook geheel afwijken van je interieur zodat het een echte eye-catcher wordt. Let dan wel op de details.

Gelukkig hebben we bij Roxxz.nl een ruim aanbod aan 3-zits banken en hoekbanken. Daarnaast biedt ons assortiment ook genoeg keuze als het gaat om kleuren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, wij hebben voor iedereen wel een gepaste bank. Twijfel je nog over de kleur of het model? Of wil je gewoon advies op maat? Twijfel dan niet en vraag onze medewerkers om hulp!

Terug naar blog