Velvet banken: waar moet je op letten

Velvet banken: waar moet je op letten

Velvet is helemaal hot! Deze unieke stof is tegenwoordig onmisbaar in ieder interieur. Dat snappen wij helemaal. Interieurontwerpers over de hele wereld gebruiken deze trend voor meubels, accessoires en zelfs wandbekleding. Door fluweel te gebruiken, kun je een elegante en chique sfeer aan je huis toevoegen en tegelijkertijd een moderne uitstraling creëren. Een velvet bank is een echte eye catcher, maar waar moet je op letten?

Velvet een sterke stof

Niets is fijner dan na een lange dag even een momentje voor jezelf te hebben. Na een lange werkdag heb je het verdiend om even te kunnen ontspannen op je eigen fluwelen bank. Zelfs na meerdere keren zitten en opstaan, blijft je bank in een goede staat. Dat er na verloop van tijd slijtplekken zouden ontstaan waar jij altijd zit, klopt dus helemaal niet. Fluweel is namelijk erg sterk door de dichte structuur van de stof.

Huisdieren en velvet

Je zou denken dat het geen ideale combinatie is, maar gelukkig kan dit gewoon. Het is geen enkel probleem bij een velvet bank. Dit komt doordat de stof zo glad en zacht aanvoelt. Waardoor het je hond of kat niet snel uitnodigt om het fluwelen meubel open te krabben.

Slijtage

Of een velvet stof sneller slijt dan andere stoffen en materialen? Juist niet! Het staat bekend om z’n gebruiksvriendelijke kwaliteit en is ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Dit komt omdat de fluwelen stof minder vocht en vuil opneemt dan andere stoffen. Dit maakt het dan ook ideaal voor jou en je huisdier! Ook kunnen de haren eenvoudig verwijderd worden van de stof met een kleefroller. Super handig!

Dit is shading

Is een velvet bank dan eigenlijk gewoon perfect? Je zou eigenlijk kunnen zeggen van wel! Maar er zijn mensen die minder fan zijn van de ‘shading’ in de stof. Iets om rekening mee te houden. Het vegen over de stof heet ‘shading’, en zorgt ervoor dat de kleur iets verandert. De korte haartjes van fluweel creëren de zachte en glanzende stof, maar zorgt ook voor een licht/donker effect van de bank. Wanneer jij dus na een tijdje zitten weer opstaat van de bank, is je afdruk hoogstwaarschijnlijk terug te vinden in de stof. Even vegen en het is verdwenen, maar als je niet van dit speelse effect houdt, dan past een andere stof misschien beter bij je.

Is er nog iets dat jou na het lezen van deze blog tegenhoudt om een velvet bank te kopen? Zo niet klik dan hier! Wij zijn in ieder geval helemaal fan!

Terug naar blog